bruma
  • Màx: 15°
  • Mín:
Tomeu Martí

Tomeu Martí

Opinió

Manteniu el requisit!

|

Perdonau l’atreviment.
Si ja em ve justa la prosa...
Ara amb el descontent
provaré de dir-ho en glosa.

No som gens bon glosador,
emperò tenc bona sort
i ajut deman, per favor,
a un amic que tenc, que és tort.

Opinió

La força de la nostra cultura popular

|

Aquests dies (i nits) podem comprovar no només les ganes de festa i de celebració acumulades pels mallorquins i mallorquines, sinó que també hem pogut calibrar la força creixent i la immensa capacitat integradora que té la nostra cultura tradicional i d'arrel. La cultura popular mallorquina té una capacitat grandiosa d'atracció per al jovent, cosa que la dota de gran potencial de present i de futur.

Opinió

Tothom parla d'Antònia Font

|

Record perfectament el primer pic que vaig sentir a parlar d'Antònia Font. Va ser en una reunió de la Comissió Permanent de Joves de Mallorca per la Llengua. Qualcú els va proposar com a possibles participants a una festa d'aniversari de l'Entitat que es feia a la discoteca Clan, que en aquella època estava a es Jonquet.

Record perfectament la primera vegada que vaig sentir Antònia Font, va ser mentre estàvem preparant la festa a Clan. Estaven assajant i en sentir-los vaig pensar «buf! Que bons que són!»

Després varen venir molts anys durant els quals varen fer molta feina, varen 'picar molta pedra'. Algunes nits varen arribar a encadenar tres concerts a tres revetles de tres pobles diferents.

Opinió

60 anys de magnífica feina

|

Aquest passat 31 de desembre l'Obra Cultural Balear va complir 60 anys d'existència.

El dia 31 de desembre de l’any 1962, al domicili particular del que en seria el primer president, Miquel Forteza i Pinya, situat al carrer de Sant Bartomeu de Palma, es feia l'assemblea constituent de l'Obra Cultural Balear. La nova entitat es marcava com a objectiu treballar per fer present i donar prestigi a la cultura pròpia, menyspreada o vulgaritzada per l’autarquia del franquisme.

Opinió

Manifestació de la Diada: hi hem de ser!

|

Som en dies de celebracions, de festes i de retrobades. A Mallorca també vivim dies de reivindicacions. El 31 de desembre és la nostra Diada i encara hi ha molts de motius perquè no sigui un dia només de celebració, sinó que sigui també una jornada de reivindicació.

Opinió

Un servei necessari i una bona pràctica

|

El Govern ha presentat la memòria d’actuacions dels primers tretze mesos d’existència de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics i, segons que explica el propi Govern, aquest primer any ha servit per constatar «l’existència d’un problema que afecta, sobretot, els ciutadans de les Illes Balears que volen exercir el dret d’emprar la llengua catalana